بنيان‌هاي مشترک باغ‌سازي ومعماري ايراني روي ميز مطالعه کارشناسان

کارشناس گروه پژوهشي باغ و منظر پژوهشکده ابنيه و بافت در گفتگو با ميراث آريا(chtn)افزود: در اين پروژه نزديکي‌ها و بنيان‌هاي مشترک در باغ سازي و معماري ايراني بر اساس ساختار فضايي مورد مطالعه قرار مي‌گيرد.

حميدرضا جيحاني با اشاره به مشخص شدن نسبت و جنس باغ‌سازي ايراني براساس معماري ايراني در اين پروژه، گفت: به منظور مطالعه اين نسبت ها چند محور تعريف شده است.

وي يکي از محور ها را بررسي اين نسبت در باغ‌سازي هم جوار فلات ايران اعم از غرب و شرق اين فلات عنوان کرد و گفت: بررسي جايگاه باغ‌ساري در معماري هاي ديگر سرزمين‌ها مي‌تواند کمکي بر پيشبرد اين مطالعه باشد.

وي اضافه کرد: مطالعه اين پروژه به منظور پيدا کردن اصالت باغ‌سازي، با استفاده از نظريات شکل گيري معماري ايراني براساس منابع و اسناد و متون تاريخي يا نگاره‌ها انجام مي‌گيرد.

جيحاني هدف کلي از مطالعه و تحقيق در مورد اين پروژه را پيدا کردن مشکلات مورد مواجه به هنگام مرمت باغ ايراني يا گونه‌هاي مختلف باغ‌سازي ايراني دانست و گفت: در سال‌هاي گذشته سازمان ميراث فرهنگي طرح‌هاي را براي مرمت و ساماندهي باغ‌هاي تاريخي در دست انجام داشته که کمي با تأخير، نهادهاي ديگري چون شهرداري نيز به مرمت و ساماندهي باغ‌هاي ايراني اقدام کرده اند.


وي در توضيح اين مطلب ادامه داد؛ آسيب‌شناسي انجام شده در اين زمينه نشان گر عدم درک لازم و کافي در زمينه مرمت باغ هاي تاريخي در چهارچوب هاي حرفه اي ،علمي و فني دانش ميراث فرهنگيمان است.

اين کارشناس علت فقدان اين درک را، بي توجهي به حدود و محدوده‌هاي باغ‌هاي ايراني و ماهيت و ذات دروني باغ عنوان کرد و افزود: اين بي توجهي در هنگام مرمت، حفاظت و سامان‌دهي باعث دور شدن از جوهره اصلي باغ شده و برخي اوقات موجبات آسيب آن را نيز فراهم مي‌کند. به همين منظور اين پروژه به دنبال کم کردن اين آسيب پذيري و توجه به بنيان‌هاي شکل گيري باغ‌سازي ايراني است.

وي با اشاره به آغاز اين پروژه از شش ماه پيش، افزود: پيش بيني مي‌شود مطالعه اين پروژه به مدت 30 ماه به طول انجامد.

به گفته اين مقام مسوول؛ در مرحله اول مطالعه اين پروژه، برخي از مشکلات مرمت يک باغ ايراني ازجمله عدم درک سرزمين باغ ايراني مشخص شد.

وي با بيان اينکه در بخشي از پروژه ياد شده، چالش‌هايي مورد مواجه هنگام دخالت دادن سرزمين و خواستگاه باغ به منظور بازگرداندن باغ به حالت اوليه مشخص شده است، گفت: اين چالش ها به منظور بررسي و چاپ به يک نشريه علمي و پژوهشي ارسال شده است.

اين مقام مسوول در پايان يادآور شد: اين پروژه با روش‌هاي اکادميک و همکاري دانشگاه هنر اصفهان و استفاده از تجربه‌هاي ساير کشورها در مورد باغ سازي در حال انجام است./119

انتهای پیام/

کد خبر 1389062447